Tips om marknadsföring på nätet

Det finns många sätt att marknadsföra sitt företag på, vissa sätt bättre än andra. Ett modernt vis att marknadsföra sig på är att synas online och även marknadsföra sig på nätet – men hur gör man det på bästa sätt? Här är några enkla tips.

Det absolut enklaste sättet att marknadsföra sig på nätet är genom att ta hjälp av en renommerad mediabyrå som kan hjälpa en komma fram till vart på internet som det är bra att synas någonstans och på vilket sätt. Är det genom artiklar i tidningar, samarbeten med influencers eller genom SEM? Det är något som mediabyrån kan hjälpa dig att luska ut. Men det går även att marknadsföra sig utan hjälp från någon annan, och det är just vad som är det fina med att marknadsföra sig på nätet.

Tips på marknadsföring online

I tidningen Driva Eget har man sammanställt några punkter som kan vara viktiga att tänka på när man ska marknadsföra sig på nätet. Och följer du dessa kommer du garanterat att lyckas online – om du gör det noggrann och konsekvent vill säga. Så ska du göra:

  • Kolla in dina konkurrenters marknadsföring – vad gör de som är bra och vad gör de som är mindre bra? Låt dig inspireras och ta lärdomar av dina konkurrenters markadsföring för att skapa ett eget vinnande koncept.
  • Var är ditt företags nyckelord? – finns det något speciellt ord som beskriver din verksamhet, kanske har du en viss produkt du säljer eller att du erbjuder en viss tjänst. Börja med att lägga energi på att koppla det ordet med ditt företag och kanske rent av skapa en #hashtag?
  • Välj en plats att visa upp dig – skaffa blogg, Facebook eller Instagram där du kan visa upp företaget och det du erbjuder som är unikt, lättare att nå kunder där än att bara skriva det på hemsidan.
  • Skapa en dialog med kunderna – har du en sida där du kan interagera med dina kunder? Ställ frågor och var aktiv för att skapa en kunddialog och kanske bli källa för kunskap hos dina kunder.
  • Båga vara personlig – kunder tycker om företag som visar en personlig sida, har du inte ett ansikte utåt för företaget är det svårare att få kunder. Ta därför en i gänget och låt denne vara ansiktet i intervjuer, poddar och på Instagram med mera för att ge ditt företag en personligare känsla.
  • Var aktiv i din marknadsföring – att bara följa ovan listade tips men inte fortsätta aktivt är samma som att inte göra något alls, fortsätt vara aktiv i sociala medier och håll hemsidan uppdaterad och fortsätt interagera med dina kunder, då behåller du även kundernas intresse.