Marknadsför dig själv

De flesta företag vet att marknadsföring är väldigt viktigt men faktum är att marknadsföring är lika viktigt för en privatperson när hen ska söka jobb eller vill utvecklas i karriären.

1575972-internet-connectivity

Efter att vår före detta stadsminister Fredrik Reinfeldt avslutat sin karriär som politiker tar han sig nu an föreläsnings- och rådgivaruppdrag. För att marknadsföra sig själv har han startat en hemsida. Med hemsidan fredrikreinfeldt.se vill han att folk som är intresserade av att ha en föreläsare eller rådgivare ska hitta honom och kunna upprätta en kontakt. När Reinfeldt marknadsför sig själv på den nya hemsidan ligger stor vikt på hans långa politiska karriär. Bakom upplägget på hemsidan står en utav moderaternas gamla anställda på deras kampanjavdelning. Läs mer.

Marknadsföring på nätet

Att göra en hemsida om sig själv är faktiskt ett väldigt bra sätt att marknadsföra sig själv på och man behöver inte vara gammal stadsminister för att kunna fylla hemsidan med intressant information om sig själv. Förutom att man marknadsför sig själv med hemsidan ser man även till att något positivt om sig själv hamnar högst upp när en potentiell arbetsgivare googlar en inför en arbetsintervju, skriver DI. Innan man börjar med sin nätmarknadsföring kan man tänka på att:

  • Läsa på om hur du på bästa sätt marknadsför dig på nätet.
  • Innan du skapar en hemsida, fundera över vem du vänder dig till och hur innehållet ska se ut.
  • Hitta något som är unikt för dig och som dina konkurrenter inte har. Tryck på det.

Visa upp dig själv i verkligheten

Det gäller dock inte bara att marknadsföra sig digitalt utan man bör även satsa på att göra det i verkligheten. Exempelvis kan man gå på någon jobbmässa och träffa folk i den bransch man är intresserad av att jobba i. Har man innan det skaffat snygga visitkort har man något att dela ut till de kontakter man tycker verkar värdefulla. Förutom att skapa en hemsida och dela ut visitkort kan man göra något mer ovanligt för att marknadsföra sig själv. I Metro kan man läsa om Adam som inte lyckats få något jobb och därför bestämde sig för att dela ut reklamblad om sig själv på Drottninggatan i Stockholm. De flygblad som han delade ut till passerande människor hade både bild och text och beskrev Adam som person.