Konferera för en bättre framtid

I detta inlägg skriver vi om att politiker ofta åker på konferenser och att en hel del arbetsplatser också skulle behöva kosta på sig en konferens då och då, inte minst för att skapa energi, utveckla värderingar, hantera jobbiga ämnen tillsammans med medarbetare samt planera projekt i en lugn och kreativ miljö.

Några som ofta åker på konferens är politiker, vare sig det är i Laholm, Västerås eller kanske så långt bort som ända i Jemen. Nyligen var det konferens i Genève och FN var den som var värd. Generalsekreteraren Ban Ki-Moon hoppas givetvis att mötet ska leda till att våld i mellanösterns krigssmittade områden ska avtar och att en fredsprocess kommer igång igen. Detta kan vi läsa om i SvD.

Konferenser för alla olika ämnen

afärskvinna marknadsföringJa det är bra med konferenser ibland, särskilt på olika ställen. Det gäller även på arbetsplatser som inte har till uppgift att skapa fred på jorden, utan kanske bara att sälja ost – men det är ju inte så bara det heller. För att hitta rätt ställe att ha konferensen på, till exempel om man som företag vill boka konferens i Malmö, kan det vara bra att faktiskt anlita en expert eller besöka en hemsida med fokus på just konferensanläggningar i den aktuella staden. En konferens på en arbetsplats kan handla om allt från att hitta fokus inför nästa kvartal, hantera mobbing på arbetsplatsen till att diskutera och utvärdera visioner och värderingar.

Några som verkligen skulle behöva åka på en konferens är också de som har tappat gnistan lite, tappat lusten att jobba och som verkligen behöver komma bort någon natt och jobba på gruppsammanhållningen, arbetslusten och inspirationen. Sedan finns det sådana som har en naturligt stark motivation och som alltid jobbar hårt, men det gäller att känna efter så att kropp och sinne orkar med och hinner med.