Konferensen som gick fel

Att en konferens slutar i knarkkaos är något som ingen vill vara med om. Men detta blev fallet för en homepati-konferens där ett 30 tal människor började hallucinera.

657486-funky-seamless-patternI tidningen Nyheter24 kan vi ta del av denna minst sagt annorlunda slut på en konferens som slutade med polisens inblandning. Anledning var att 29 deltagare börjat hallucinera skriver tidningen Independent. Det var en konferens som hölls i den tyska staden Handeloh, utanför Hamburg och var en homeopati-konferens om naturläkemedel. Medicinen som skulle testas liknar till mycket den välkända drogen LSD och resulterade i att 29 deltagare fick hallucinationer, kramper och andningsproblem. Det råder fortfarande oklarheter till varför man testade drogen, eller förlåt, läkemedlet.

Tips för en bra konferens

För att en konferens ska bli så bra som möjligt finns det mycket som man måste gå igenom och tänka på. Att inte använda drogklassade preparat är en.

  • En annan viktig ingrediens för en bra konferens är ett ställe som har de rätta förutsättningarna, att välja en naturnära konferensanläggning i Stockholm gör att stämningen höjs och att man enklare tar i det so sägs.
  • Man bör även veta vad syftet är med konferensen och se till så det finns en plan när konferensen är slut om vad man ska ha uppnått.
  • Att bjuda in i tid är även det a och o för att människor ska kunna tacka ja utan att vara uppbokade på annat.
  • Ha ett bra schema, men tänk även på att planera in andrum och frågor för att mjuka upp och få alla att känna sig välkomna.
  • Tänk även på att man kan få tips av den konferensanläggning man använder för att lyfta konferensen till nya nivåer.

Det finns olika konferenser, dels de som riktar sig utåt, men även konferenser för det egna företaget och för företagets utveckling. Vad man där ska se till är att försöka få in en eller två konferenser om året för att stämma av hur klimatet är och vad medarbetarna har för syn på företaget och dess framtid. Ovärderlig kunskap som man ska vårda ömt.