Att anställa smidigare

Det här med rekrytering, anställningsintervjuer och bemanna ett företag kan vara ett rent gissel om man inte arbetar med denna typ av uppgifter dagligen – så varför inte låta någon annan headhunta fram rätt person till rätt plats?

5345437-businesswoman-interviewing-male-candidate-for-jobNär det är dags att bemanna kontoret kan det vara smart att be om hjälp från ett proffs, för om man inte ör van att sitta på positionen som ansvarig för en anställningsprocess kan det hela lätt bli överväldigande. Så varför inte anlita ett bra rekryteringsföretag Stockholm som kan göra jobbet år en? Då slipper man gissel med att läsa igenom tusentals CV:n och personliga brev och får istället ett gäng kandidater som uppfyller den kravprofil man tillsammans med rekryteringsföretaget framställt – sen är det bara att välja vilken kandidat som passar bäst för den utannonserade tjänsten.

Rekryteringsmässor

Det finns flera olika sätt att hitta rätt personer till sitt företag och något som börjar bli allt mer populärt är att ställa ut Rekryteringsmässor och landets största mässa finns i Eskilstuna (källa). Då får man nämligen både visa upp sitt företag och man träffar en rad tänkbara kandidater för framtida positioner inom företaget – för visst är det mer intressant att faktiskt få ett intryck av vem personen bakom ett CV är och inte bara bockar av kriterier från ett schablonark. Närmaste Rekryteringsmässa som kommer att hållas är i Eskilstuna och slår upp sina portar 12.00 den 5 mars i Munktellarenan skriver arrangören i ett pressmeddelande. Och i lokaltidningen skriver man att man ser fram emot ett större pådrag i år mot vad det var i fjol eftersom att det är fler utställare som kommer ta sig dit – en blandning av både små och stora branscher som söker folk. Så den som trodde att det enda sättet att anställa ny personal på var genom en annons hos Arbetsförmedlingen, trodde allt fel. Det smidigaste sättet är genom att ta hjälp av ett rekryteringsföretag som hjälper en att hitta rätt eller helt enkelt genom att visa upp företaget på en mässa – svårare än så är det inte!